Łososiowe fajitas • przepis • składniki • przygotowanie
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE AWOKADO ROZGNIATAMY
widelcem i przyprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem.
PAPRYCZKĘ CHILLI DROBNO
siekamy, pozostałe papryki kroimy w paseczki.
CEBULĘ KROIMY W
piórka.
CZOSNEK SIEKAMY, ŁĄCZYMY
z 2 łyżkami oliwy z oliwek, ostrą papryką, solą i pieprzem.
MIESZANKĄ NACIERAMY UMYTEGO
i osuszonego łososia.
RYBĘ UKŁADAMY NA
rozgrzanej patelni, smażymy z dwóch stron po kilka minut.
USMAŻONĄ RYBĘ DZIELIMY
na mniejsze kawałki.
NA TEJ SAMEJ
patelni rozgrzewamy pozostałą oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojone warzywa.
NA DRUGIEJ, SUCHEJ
patelni podgrzewamy tortille.
SMARUJEMY JE PASTĄ
z awokado i nakładamy podsmażone warzywa oraz kawałki łososia.
RYBY I OWOCE
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2144,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
536,2 kcal
Tłuszcz
31,6 g
Węglowodany
32,7 g
Błonnik
31,4 g
Białko
31,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Domowe biszkopty z awokado
Niezwykle szybkie w przygotowaniu biszkopty z dodatkiem awokado to pyszny pomysł na przekąskę. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, że nawet z trzech składników może powstać coś smacznego!

Omlety na parze z łososiem i warzywami
Fantastyczny posiłek na początek dnia: omlety na parze wypełnione wędzonym łososiem i świeżymi warzywami. Przygotuj pożywne i lekkie śniadanie z wykorzystaniem termorobota MC Smart!

Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
Każdy dzień rozpoczęty takim śniadaniem musi być udany! Przygotuj (dla siebie lub bliskiej osoby) śniadaniowe bajgle z różowym serkiem i dodatkami. Będzie pożywnie i pysznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
Lubisz ryby? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj ten przepis na pieczonego dorsza pod kruszonką z prażonych orzechów i parmezanu. Dzięki dodatkowi białej kaszy gryczanej i sałatki z rukoli stanie się Twoim ulubionym pomysłem na obiad w wydaniu fit!

Kanapka z croissanta z lodami
Kanapka z chrupiących croissantów pełna pistacji, truskawek, kremu i lodów waniliowych? Gwarantujemy, że to idealny deser – przygotuj je i przekonaj się sam!

Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
Vol-au-vent to przekąska z ciasta francuskiego. Gotowe korpusy Kinga nafaszerowała kremem z ubijanej fety. To łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która zachwyci Twoich gości!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
Doskonałe połączenie indyka faszerowanego serem z sosem z owoców leśnych - wypróbuj!

Zupa gyros
Aromatyczna zupa pełna warzyw, mięsa i sera feta. Świetnie sprawdzi się w chłodniejszy wieczór. Sprawdź jak prosto ją zrobić!

Hamburger zebra
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa, czyli hamburger z mięsem tatarowym. Musisz tego skosztować.