przepis-na-kobiete.pl

Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą • przepis • składniki • przygotowanie

Kaszotto to proste i bardzo smaczne danie, które zyskuje coraz więcej fanów! Przygotuj kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendra i zostań jednym z nich!

Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą

Kaszotto to proste i bardzo smaczne danie, które zyskuje coraz więcej fanów! Przygotuj kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendra i zostań jednym z nich!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion warzywny - 1 l
cebula czerwona - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
ząbek czosnku - 2 szt.
marchew - 1 szt.
kurczak filety z piersi - 2 szt.
kasza jęczmienna - 300 g
limonka - 0,5 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
papryczka chili czerwona - 0,5 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
sos sojowy - 1 łyżka
sól - 1 szczypta
kolendra świeża - 45 g
imbir świeży - 2 g

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY KURCZAKA:
Oliwę rozgrzewamy na głębokiej patelni i podsmażamy na niej kurczaka pokrojonego w kostkę. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy mięso z każdej strony, a następnie zdejmujemy je z patelni.
2.PRZESMAŻAMY WARZYWA:
Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drugi ząbek czosnku i drugą połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach.
3.GOTUJEMY KASZOTTO:
Dodajemy surową kaszę jęczmienną i przesmażamy chwilę, by połączyła się z warzywami.
4.PODAJEMY KASZOTTO:
Gotowe kaszotto skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Na wierzchu układamy listki świeżej kolendry.
Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY KURCZAKA

Oliwę rozgrzewamy na głębokiej patelni i podsmażamy na niej kurczaka pokrojonego w kostkę. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy mięso z każdej strony, a następnie zdejmujemy je z patelni.

2

PRZESMAŻAMY WARZYWA

Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drugi ząbek czosnku i drugą połowę imbiru startego na tarce o drobnych oczkach.

3

GOTUJEMY KASZOTTO

Dodajemy surową kaszę jęczmienną i przesmażamy chwilę, by połączyła się z warzywami.

4

PODAJEMY KASZOTTO

Gotowe kaszotto skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Na wierzchu układamy listki świeżej kolendry.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2129,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

709,8 kcal

🥑

Tłuszcz

18,5 g

🌾

Węglowodany

96,8 g

🥬

Błonnik

41 g

💪

Białko

41 g

Podobne przepisy

Kaszotto z kurczakiem, warzywami i kolendrą - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl