przepis-na-kobiete.pl

Faszerowana papryka na śniadanie • przepis • składniki • przygotowanie

Chcecie poznać doskonałą opcję na pyszne śniadanie? Sprawdź przepis Pauli na faszerowane papryki wypełnione szynką, oliwkami, jajkami i innym dobrem! Smacznego!

Faszerowana papryka na śniadanie

Chcecie poznać doskonałą opcję na pyszne śniadanie? Sprawdź przepis Pauli na faszerowane papryki wypełnione szynką, oliwkami, jajkami i innym dobrem! Smacznego!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

papryka zielona - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
ser carski - 100 g
jajko - 6 szt.
pomidorki koktajlowe - 4 szt.
oliwki czarne - 8 szt.
szynka drobiowa - 6 plastrów
ser feta - 30 g
pomidor suszony - 30 g
szczypior cebuli - 10 g
kukurydza konserwowa - 30 g
sól -
pieprz czarny -

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY DODATKI:
Szynkę, szczypior cebuli i suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Ser carski ścieramy na tarce. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, a oliwki kroimy w plasterki.
2.PRZYGOTOWUJEMY PAPRYKĘ:
Paprykę zieloną, żółtą oraz czerwoną kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowane warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym.
3.FASZERUJEMY PAPRYKĘ:
Do każdej połówki papryki wbijamy jedno jajko i dodajemy wcześniej przygotowane składniki. Wierzch doprawiamy solą i pieprzem. Papryki pieczemy w 200°C przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika podajemy gotowe danie.
Faszerowana papryka na śniadanie

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY DODATKI

Szynkę, szczypior cebuli i suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Ser carski ścieramy na tarce. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, a oliwki kroimy w plasterki.

2

PRZYGOTOWUJEMY PAPRYKĘ

Paprykę zieloną, żółtą oraz czerwoną kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowane warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym.

3

FASZERUJEMY PAPRYKĘ

Do każdej połówki papryki wbijamy jedno jajko i dodajemy wcześniej przygotowane składniki. Wierzch doprawiamy solą i pieprzem. Papryki pieczemy w 200°C przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika podajemy gotowe danie.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1183,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

197,3 kcal

🥑

Tłuszcz

12,2 g

🌾

Węglowodany

12,3 g

🥬

Błonnik

3,1 g

💪

Białko

14,6 g

Podobne przepisy