przepis-na-kobiete.pl

Domowa pasta jajeczna • przepis • składniki • przygotowanie

Tak smakują wiosenne kanapki! Prosty przepis na domową pastę jajeczną urozmaici każde wspólne śniadanie i pozwoli zacząć dzień ze smakiem. Spróbujesz?

Domowa pasta jajeczna

Tak smakują wiosenne kanapki! Prosty przepis na domową pastę jajeczną urozmaici każde wspólne śniadanie i pozwoli zacząć dzień ze smakiem. Spróbujesz?

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
jajko - 10 szt.
majonez - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
szczypior cebuli - 12 g

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY I ŚCIERAMY JAJKA:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie, obieramy i ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach.
2.PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ:
Dodajemy posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Jeśli pasta jest zbyt sucha, dodajemy 1 łyżkę majonezu i ponownie mieszamy.
Domowa pasta jajeczna

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY I ŚCIERAMY JAJKA

Jajka gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie, obieramy i ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach.

2

PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ

Dodajemy posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Jeśli pasta jest zbyt sucha, dodajemy 1 łyżkę majonezu i ponownie mieszamy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

995,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

166 kcal

🥑

Tłuszcz

12,5 g

🌾

Węglowodany

1 g

🥬

Błonnik

0 g

💪

Białko

11,3 g

Podobne przepisy

Domowa pasta jajeczna - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl