przepis-na-kobiete.pl

Cukier waniliowy • przepis • składniki • przygotowanie

Naturalny cukier waniliowy. Idealnie nadaje się do wypieku ciast, przygotowania tortów i deserów.

Cukier waniliowy

Naturalny cukier waniliowy. Idealnie nadaje się do wypieku ciast, przygotowania tortów i deserów.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 50
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier - 250 g
wanilia - 2 laski

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CUKIER:
Do czystego i suchego pojemnika miksującego wsypujemy 250 g cukru.
2.PRZYGOTOWUJEMY WANILIĘ:
Z lasek wanilii odcinamy twarde końcówki. Całe laski wanilii kroimy na cząstki (ok. 1 cm) i wkładamy je do pojemnika miksującego.
3.BLENDUJEMY:
Miksujemy całość,używając programu „własne ustawienia”/ czas: 20 sekund / obroty: 10. Za pomocą łopatki ściągamy z boków naczynia miksującego cukier na dno. Ponownie przez 10 sekund miksujemy całość według tych samych ustawień. Gotowy cukier przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy.
Cukier waniliowy

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 50

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CUKIER

Do czystego i suchego pojemnika miksującego wsypujemy 250 g cukru.

2

PRZYGOTOWUJEMY WANILIĘ

Z lasek wanilii odcinamy twarde końcówki. Całe laski wanilii kroimy na cząstki (ok. 1 cm) i wkładamy je do pojemnika miksującego.

3

BLENDUJEMY

Miksujemy całość,używając programu „własne ustawienia”/ czas: 20 sekund / obroty: 10. Za pomocą łopatki ściągamy z boków naczynia miksującego cukier na dno. Ponownie przez 10 sekund miksujemy całość według tych samych ustawień. Gotowy cukier przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

984,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

19,7 kcal

🥑

Tłuszcz

0 g

🌾

Węglowodany

5 g

🥬

Błonnik

0 g

💪

Białko

0 g

Podobne przepisy

Cukier waniliowy - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl