Amerykańskie naleśniki • przepis • składniki • przygotowanie
Puszyste, pulchne, pachnące i bardzo sycące – przyrządź samodzielnie pyszne pancakes i rozpocznij słodko nowy dzień!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ MASŁO
roztop w rondelu na małym ogniu.
MLEKO WYJMIJ Z
lodówki z wyprzedzeniem, by nabrało temperatury pokojowej.
PRZYGOTOWANIE ŻÓŁTKA UCIERAMY
z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodajemy roztopione masło.
DO UTARTYCH ŻÓŁTEK
z cukrem i masłem stopniowo wlewamy mleko.
NASTĘPNIE DODAJEMY PRZESIANĄ
mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą.
NA KOŃCU DO
składników dodajemy szczyptę soli oraz ubite na pianę białka.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
mieszamy.
NALEŚNIKI SMAŻYMY NA
patelni posmarowanej olejem lub na klarowanym maśle.
NALEŚNIKI SMAŻYMY Z
obu stron do uzyskania ciemnozłotego koloru.
Z USMAŻONYCH NALEŚNIKÓW
układamy stos.
NALEŚNIKI PODAJEMY Z
sosem, dekorujemy filetami z pomarańczy.
SOS SEREK HOMOGENIZOWANY
przekładamy do miseczki, do serka dodajemy jogurt oraz cukier puder.
CAŁOŚĆ MIESZAMY.:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2474,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
618,6 kcal
Tłuszcz
22,9 g
Węglowodany
81,5 g
Błonnik
22,9 g
Białko
22,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tradycyjna maczanka krakowska
Tradycyjny przepis na maczankę krakowską autorstwa Roberta Makłowicza to prawdziwy rarytas! Przygotuj to pachnące kminkiem danie, które uważane jest za polskiego kuzyna burgera i zachwyca smakiem każdego, kto go spróbuje.

Dżem z boczku
Choć jest nieco słodka, to wcale nie jest zrobiona z owoców! Sprawdź, jak przygotować konfiturę z boczku, i wykorzystaj ją do przekąsek, ryb i dań w stylu amerykańskim!

Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tagliatelle z sosem alfredo
Klasyczny sos alfredo zyskuje na smaku dzięki kilku sekretnym składnikom wybranym przez Karola! Wypróbuj przepis i przygotuj uczę w stylu włoskim dla siebie i bliskich!

Amur – przepis na pikantne frytki rybne
Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!

Zupa krem z buraczków
Także ze swojskich buraczków można zrobić pyszną kremową zupę. Wypróbuj nasz przepis. Jest bardzo prosty.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Focaccia bezglutenowa
Jedna z najpopularniejszych przekąsek inspirowanych kuchnią Włoch w wersji bez glutenu! Sięgnij po przepis Kingi i przygotuj ekspresową focaccię dla niezapowiedzianych gości!

Wegański pasztet z orzechami włoskimi
Pyszny, wegański pasztet przygotowany na bazie orzechów włoskich będzie świetnym pomysłem na śniadanie, zwłaszcza to wielkanocne. Wypróbuj przepis Kingi i przekonaj się, jakie pyszne są roślinne zamienniki mięsa!

Pikantna sałatka z ziemniakami, fasolką i łososiem
Gotowany łosoś, młode ziemniaki i chrupiącą fasolką. Ta sałatka to doskonały pomysł na szybki obiad.