przepis-na-kobiete.pl

Zupa pho z wołowiną • przepis • składniki • przygotowanie

Sprawdzony przepis na wietnamską zupę pho dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej!

Zupa pho z wołowiną

Sprawdzony przepis na wietnamską zupę pho dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej!

Czas przygotowania
min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

anyż gwiazdki - 4 szt.
bazylia świeża - 5 g
cebula - 2 szt.
cebula dymka - 2 szt.
papryczka chili czerwona - 2 szt.
imbir świeży - 1 szt.
korzeń pietruszki - 2 szt.
makaron ryżowy - 100 g
marchew - 2 szt.
sałata lodowa - 140 g
woda - 2 l
ziele angielskie - 2 szt.
kolendra świeża - 45 g
limonka - 1 szt.
polędwica wołowa - 200 g
sos rybny - 4 łyżki
kiełki fasoli mung - 60 g
cynamon, laska - 3 g
kości wołowe - 1000 g

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY WYWAR:
Kości wołowe pieczemy razem z warzywami (cebulą, pietruszką i marchewką) w 180°C przez ok. 1 godzinę. Przekładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie, anyż i laskę cynamonu. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 3-4 godzin.
2.PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA:
Limonkę kroimy na cząstki. Chili, dymkę wraz ze szczypiorkiem siekamy. Rwiemy na kawałki kilka listków sałaty. Przygotowujemy kiełki.
3.KROIMY POLĘDWICĘ:
Polędwicę wołową kroimy w bardzo cienkie plastry. Posypujemy posiekanym chili i czosnkiem, polewamy sosem rybnym.
Zupa pho z wołowiną

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY WYWAR

Kości wołowe pieczemy razem z warzywami (cebulą, pietruszką i marchewką) w 180°C przez ok. 1 godzinę. Przekładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie, anyż i laskę cynamonu. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 3-4 godzin.

2

PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Limonkę kroimy na cząstki. Chili, dymkę wraz ze szczypiorkiem siekamy. Rwiemy na kawałki kilka listków sałaty. Przygotowujemy kiełki.

3

KROIMY POLĘDWICĘ

Polędwicę wołową kroimy w bardzo cienkie plastry. Posypujemy posiekanym chili i czosnkiem, polewamy sosem rybnym.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3544 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

443 kcal

🥑

Tłuszcz

24,7 g

🌾

Węglowodany

21,8 g

🥬

Błonnik

32,1 g

💪

Białko

32,1 g

Podobne przepisy