przepis-na-kobiete.pl

Twaróg z imbirem i owocami • przepis • składniki • przygotowanie

Doskonała porcja witamin i orzeźwienia w postaci twarogu z owocami i rozgrzewającym imbirem.

Twaróg z imbirem i owocami

Doskonała porcja witamin i orzeźwienia w postaci twarogu z owocami i rozgrzewającym imbirem.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

grejpfrut - 2 szt.
imbir świeży - 20 g
miód - 4 łyżeczki
migdały płatki - 50 g
truskawka - 500 g
twaróg chudy - 400 g
jabłko czerwone - 2 szt.

Instrukcje przygotowania

1.KROIMY OWOCE:
Grejpfruty obieramy tak grubo, aby usunąć również białą, wewnętrzną skórkę. Filety wykrawamy z błonek, zbierając przy tym sok. Truskawki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Owoce mieszamy.
2.PRZYGOTOWUJEMY TWARÓG:
Płatki migdałów podprażamy na patelni bez dodatku tłuszczu. Imbir obieramy i drobno siekamy. Oba składniki mieszamy z twarogiem i 2–3 łyżkami zebranego soku grejpfrutowego. Doprawiamy miodem. Podajemy z owocami.
Twaróg z imbirem i owocami

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KROIMY OWOCE

Grejpfruty obieramy tak grubo, aby usunąć również białą, wewnętrzną skórkę. Filety wykrawamy z błonek, zbierając przy tym sok. Truskawki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Owoce mieszamy.

2

PRZYGOTOWUJEMY TWARÓG

Płatki migdałów podprażamy na patelni bez dodatku tłuszczu. Imbir obieramy i drobno siekamy. Oba składniki mieszamy z twarogiem i 2–3 łyżkami zebranego soku grejpfrutowego. Doprawiamy miodem. Podajemy z owocami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1140,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

570,1 kcal

🥑

Tłuszcz

12,9 g

🌾

Węglowodany

98,1 g

🥬

Błonnik

15,3 g

💪

Białko

29,6 g

Podobne przepisy