Schab panierowany w maku, musztardzie i miodzie • przepis • składniki • przygotowanie
Takiej panierki pewnie jeszcze nie miałeś okazji spróbować, ale nic straconego. Przygotuj schabowego w panierce z miodem, musztardą i makiem!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ KAWAŁEK PERGAMINU
Przygotuj wcześniej Kaszę pęczak ugotuj w lekko osolonej wodzie według wskazówek dostępnych na opakowaniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA NA
patelnię wlewamy oliwę z oliwek, od razu dodajemy pokrojony czosnek.
DO ZESZKLONEGO CZOSNKU
dodajemy obraną i pokrojoną w cienkie paseczki (spaghetti) marchew, mieszamy.
PODSMAŻAMY CAŁOŚĆ PRZEZ
3-4 minuty na dużym ogniu, mieszając.
DO ZESZKLONEJ MARCHEWKI,
dodajemy sok z pomarańczy.
PRZYKRYWAMY POKRYWKĄ (NIE
do końca zakrywamy patelnię), smażymy.
MARCHEWKĘ MIESZAMY, DODAJEMY
pokrojoną w cienkie paseczki (spaghetti) cukinię, smażymy.
DO CZYSTEJ MISECZKI
przekładamy 4 łyżki musztardy, dodajemy 3 łyżki miodu, mieszamy.
DO CUKINII I
marchewki dodajemy ugotowaną kaszę pęczak, delikatnie mieszamy.
NA KOŃCU DODAJEMY
posiekaną bazylię i posiekaną miętę, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, chwilę mieszamy.
SCHAB UMYTE, ODUSZONE
i oczyszczone z błon plastry schabu z obu stron doprawiamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą wymieszaną z miodem, następnie obtaczamy w maku.
PATELNIĘ WYKŁADAMY PAPIEREM
pergaminowym, delikatnie natłuszczonym oliwą.
NA PAPIER KŁADZIEMY
plastry schabu i smażymy z obu stron.
PATELNIĘ WYKŁADAMY PAPIEREM
pergaminowym, delikatnie go natłuszczamy oliwą z oliwek.
NA PAPIER KŁADZIEMY
plastry schabu i smażymy z obu stron.
JAK PODAWAĆ NA
talerz wykładamy kaszę pęczak z warzywami, na kaszy układamy obtoczony w maku i przekrojony na pół schab.
DEKORUJEMY MIĘTĄ I
bazylią.
PODAJEMY Z POZOSTAŁYM
sosem musztardowo-miodowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2280,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
570,0 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
63,3 g
Błonnik
28,1 g
Białko
28,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kremowa zupa pomidorowa z papryką
Niezwykła, kremowa zupa pomidorowa z papryką. To prawdziwa bomba smaku i aromatu, która odmieni Twoje podejście do pomidorówki! Sprawdź, jak ją przygotować.

Bigos świąteczny na gęsiej piersi
Spróbuj bigosu z suszonymi owocami, grzybami i boczkiem! Podany z piersią gęsi smakuje wyśmienicie!

Deser czekoladowo-kawowy z gorącymi malinami
Chrupiące ciasto faworkowe, intensywny mus czekoladowo-kawowy oraz gorące maliny - idealny deser na chłodne dni.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
Szukasz prostego i szybkiego przepisu na obiad? Połącz warzywa w stylu greckim z mięsem mielonym i stwórz pyszną zapiekankę dla całej rodziny.

Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
Słodko, ale pożywnie i smakowicie – tak prezentuje się pomysł na lunchbox w wykonaniu Kingi i jej gościa. Wypróbuj prosty przepis na gryczankę i muffinki.

Panna cotta
Włoska klasyka w lekkim i leśnym wydaniu – oto deserowa propozycja Darii, którą zjesz tak szybko, jak przygotujesz!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zielony falafel burger
Piękne i pyszne burgery z falafelami z dodatkiem świeżych ziół to idealny przepis na domowy wegański fast food. Koniecznie sprawdź, jak wspaniale smakują!

Kokosowe gofry z sosem mango
Pyszne, słodkie i chrupiące - takie są kokosowe gofry z sosem mango!

Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami
Szybka w przygotowaniu i lekka tarta. Soczyste pomidory, delikatna mozzarella, wyrazisty łosoś na kruchym cieście.