przepis-na-kobiete.pl

Racuchy na jogurcie • przepis • składniki • przygotowanie

Lekkie, jogurtowe placuszki bez laktozy – świetnie sprawdzą się podczas rodzinnego śniadania!

Racuchy na jogurcie

Lekkie, jogurtowe placuszki bez laktozy – świetnie sprawdzą się podczas rodzinnego śniadania!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier brązowy - 3 łyżki
jajko - 2 szt.
jogurt naturalny - 240 g
mąka pszenna tortowa - 250 g
olej - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
orzech nerkowca - 2 łyżki
cukier puder - 1 szczypta
jagody - 130 g
jeżyna - 65 g
malina - 120 g

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY RACUSZKI:
Na patelni rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy łyżką i smażymy z każdej strony ok. 2 minut. Placuszki podajemy ze świeżymi owocami, posypane cukrem pudrem.
 Racuchy na jogurcie

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY RACUSZKI

Na patelni rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy łyżką i smażymy z każdej strony ok. 2 minut. Placuszki podajemy ze świeżymi owocami, posypane cukrem pudrem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1815 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

605 kcal

🥑

Tłuszcz

15,1 g

🌾

Węglowodany

95,5 g

🥬

Błonnik

8,3 g

💪

Białko

23,4 g

Podobne przepisy

Racuchy na jogurcie - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl