przepis-na-kobiete.pl

Pizzerinki w stylu francuskim • przepis • składniki • przygotowanie

Niezwykle proste i jeszcze smaczniejsze pizzerinki z pysznymi dodatkami w stylu francuskim. Skuś się na tę przekąskę, która świetnie sprawdzi się na imprezie i nie tylko.

Pizzerinki w stylu francuskim

Niezwykle proste i jeszcze smaczniejsze pizzerinki z pysznymi dodatkami w stylu francuskim. Skuś się na tę przekąskę, która świetnie sprawdzi się na imprezie i nie tylko.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukinia - 0,5 szt.
ser camembert - 100 g
pieczarka - 60 g
spód do pizzy - 1 szt.
sos pomidorowy - 200 ml
kiełbasa salami - 16 plastrów
sól -
pieprz czarny -
oregano suszone -

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI:
Cukinię i camembert kroimy w mniejsze kawałki, a pieczarki w plastry. Spód do pizzy rozwijamy i za pomocą miseczki wycinamy z niego koła.
2.FORMUJEMY PIZZERINKI:
Każde z kółek smarujemy sosem pomidorowym, zostawiając ok. 2 cm suchego ciasta na brzegach. Na sos wykładamy kolejno salami, cukinię, pieczarki i camembert. Całość oprószamy do smaku przyprawami. Brzegi ciasta zawijamy do środka, aby część składników pozostała odkryta.
3.PIECZEMY PIZZERINKI:
Tak przygotowane pizzerinki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C, aż nabiorą złotego koloru.
Pizzerinki w stylu francuskim

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Cukinię i camembert kroimy w mniejsze kawałki, a pieczarki w plastry. Spód do pizzy rozwijamy i za pomocą miseczki wycinamy z niego koła.

2

FORMUJEMY PIZZERINKI

Każde z kółek smarujemy sosem pomidorowym, zostawiając ok. 2 cm suchego ciasta na brzegach. Na sos wykładamy kolejno salami, cukinię, pieczarki i camembert. Całość oprószamy do smaku przyprawami. Brzegi ciasta zawijamy do środka, aby część składników pozostała odkryta.

3

PIECZEMY PIZZERINKI

Tak przygotowane pizzerinki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C, aż nabiorą złotego koloru.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1981 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

495,2 kcal

🥑

Tłuszcz

21 g

🌾

Węglowodany

55,3 g

🥬

Błonnik

0,5 g

💪

Białko

20,1 g

Podobne przepisy