przepis-na-kobiete.pl

Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia • przepis • składniki • przygotowanie

Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!

Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia

Zacznij dzień od pysznego posiłku! Omlet ziołowy z nadzieniem z serka grani i wędzonego łososia!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bazylia świeża - 5 g
pieprz czarny - 1 szczypta
jajko - 8 szt.
świeży koperek - 1 łyżeczka
masło - 3 łyżki
mleko - 200 ml
ogórek - 125 g
oregano suszone - 10 g
rozmaryn świeży - 16 g
sól - 1 szczypta
tymianek świeży - 10 g
łosoś wędzony - 100 g
serek grani - 150 g

Instrukcje przygotowania

1.MIESZAMY ŁOSOSIA Z KOPERKIEM:
Łososia kroimy w kostkę. Końcówki koperku obrywamy, kilka końcówek zostawiamy do przybrania, resztę drobno siekamy. Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestek. Miąższ kroimy w kostkę. Mieszamy z łososiem, siekanym koperkiem i serkiem grani. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ:
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, posiekanymi ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem.
3.SMAŻYMY OMLETY:
Na patelni rozgrzewamy trochę masła, wlewamy ¼ masy jajecznej i smażymy pod przykryciem przez 4-5 minut, aż spód lekko się zarumieni, a wierzch zetnie. Przekładamy na talerz, układamy na nim ¼ nadzienia z serka grani, omlet składamy na pół. Dekorujemy pozostałym koperkiem. Pozostałe omlety przygotowujemy jeden po drugim w taki sam sposób.
Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MIESZAMY ŁOSOSIA Z KOPERKIEM

Łososia kroimy w kostkę. Końcówki koperku obrywamy, kilka końcówek zostawiamy do przybrania, resztę drobno siekamy. Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestek. Miąższ kroimy w kostkę. Mieszamy z łososiem, siekanym koperkiem i serkiem grani. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ

Jajka roztrzepujemy z mlekiem, posiekanymi ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem.

3

SMAŻYMY OMLETY

Na patelni rozgrzewamy trochę masła, wlewamy ¼ masy jajecznej i smażymy pod przykryciem przez 4-5 minut, aż spód lekko się zarumieni, a wierzch zetnie. Przekładamy na talerz, układamy na nim ¼ nadzienia z serka grani, omlet składamy na pół. Dekorujemy pozostałym koperkiem. Pozostałe omlety przygotowujemy jeden po drugim w taki sam sposób.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1353,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

338,4 kcal

🥑

Tłuszcz

23,7 g

🌾

Węglowodany

7,9 g

🥬

Błonnik

24,3 g

💪

Białko

24,3 g

Podobne przepisy

Omlety ziołowe z nadzieniem z serka grani i łososia - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl