przepis-na-kobiete.pl

Lody wegańskie • przepis • składniki • przygotowanie

Daria Ładocha pokaże Ci, jak przygotować lody wegańskie! Bananowe z dodatkiem masła orzechowego i jeżynowe obsypane pistacjami!

Lody wegańskie

Daria Ładocha pokaże Ci, jak przygotować lody wegańskie! Bananowe z dodatkiem masła orzechowego i jeżynowe obsypane pistacjami!

Czas przygotowania
min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

banan - 3 szt.
malina - 70 g
masło orzechowe - 1 łyżka
napój ryżowy - 60 ml
cytryna - 1 szt.
jeżyna - 500 g
pistacje - 150 g
syrop z agawy - 3 łyżki
mleczko kokosowe - 2 łyżki
wafel - 8 g

Instrukcje przygotowania

1.LODY BANANOWO-ORZECHOWE PRZYGOTUJ:
blender Banany mrozimy w zamrażarce przez kilka godzin.
2.ZAMROŻONE BANANY, MLEKO,:
syrop z agawy i masło orzechowe umieszczamy w blenderze.
3.MIKSUJEMY NA GŁADKĄ,:
kremową masę.
4.MASĘ ROZLEWAMY DO:
miseczek i wkładamy na 5 minut do zamrażalnika.
5.NASTĘPNIE UDEKORUJ:
malinami.
6.LODY JEŻYNOWO-ORZECHOWE PRZYGOTUJ:
blender Jeżyny mrozimy w zamrażarce przez kilka godzin.
7.ZAMROŻONE JEŻYNY, SCHŁODZONE:
mleczko kokosowe, syrop z agawy oraz sok z cytryny miksujemy w blenderze na kremową masę.
8.NASTĘPNIE ŁYŻKĄ DO:
lodów nabieramy kulki, umieszczamy je w wafelku i obtaczamy w obranych i pokruszonych pistacjach.
Lody wegańskie

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

LODY BANANOWO-ORZECHOWE PRZYGOTUJ

blender Banany mrozimy w zamrażarce przez kilka godzin.

2

ZAMROŻONE BANANY, MLEKO,

syrop z agawy i masło orzechowe umieszczamy w blenderze.

3

MIKSUJEMY NA GŁADKĄ,

kremową masę.

4

MASĘ ROZLEWAMY DO

miseczek i wkładamy na 5 minut do zamrażalnika.

5

NASTĘPNIE UDEKORUJ

malinami.

6

LODY JEŻYNOWO-ORZECHOWE PRZYGOTUJ

blender Jeżyny mrozimy w zamrażarce przez kilka godzin.

7

ZAMROŻONE JEŻYNY, SCHŁODZONE

mleczko kokosowe, syrop z agawy oraz sok z cytryny miksujemy w blenderze na kremową masę.

8

NASTĘPNIE ŁYŻKĄ DO

lodów nabieramy kulki, umieszczamy je w wafelku i obtaczamy w obranych i pokruszonych pistacjach.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1977,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

329,6 kcal

🥑

Tłuszcz

13,9 g

🌾

Węglowodany

49,3 g

🥬

Błonnik

8,5 g

💪

Białko

8,5 g

Podobne przepisy

Lody wegańskie - przepis, składniki, przygotowanie | przepis-na-kobiete.pl