przepis-na-kobiete.pl

Kurczaki-Patyczaki • przepis • składniki • przygotowanie

Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.

Kurczaki-Patyczaki

Kurczaki-Patyczaki to danie polecane dzieciom, które z pewnością im zasmakuje.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
ketchup - 1 łyżka
miód - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
sól - 1 szczypta
kurczak filety z piersi - 2 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE PIERSI KROIMY:
na niezbyt grube paski.
2.PATYCZKI DO SZASZŁYKÓW:
moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.
3.SKŁADNIKI MARYNATY:
SÓL,: pieprz, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki miodu MARLENE, 1 łyżkę ketchupu MIKADO, 1 łyżeczkę musztardy MIKADO, 1 łyżkę oliwy PRIMADONNA dokładnie mieszamy.
4.ZANURZAMY MIĘSO W:
marynacie i zostawiamy je w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.
5.PASKI ZAMARYNOWANEGO KURCZAKA:
nadziewamy na patyczki, nadając im kształt fali.
6.GRILLUJEMY, AŻ MIĘSO:
się zarumieni.
Kurczaki-Patyczaki

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE PIERSI KROIMY

na niezbyt grube paski.

2

PATYCZKI DO SZASZŁYKÓW

moczymy co najmniej 1 godzinę w zimnej wodzie.

3

SKŁADNIKI MARYNATY

SÓL,: pieprz, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki miodu MARLENE, 1 łyżkę ketchupu MIKADO, 1 łyżeczkę musztardy MIKADO, 1 łyżkę oliwy PRIMADONNA dokładnie mieszamy.

4

ZANURZAMY MIĘSO W

marynacie i zostawiamy je w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.

5

PASKI ZAMARYNOWANEGO KURCZAKA

nadziewamy na patyczki, nadając im kształt fali.

6

GRILLUJEMY, AŻ MIĘSO

się zarumieni.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

847,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

211,8 kcal

🥑

Tłuszcz

2,7 g

🌾

Węglowodany

6,2 g

🥬

Błonnik

21 g

💪

Białko

21 g

Podobne przepisy