Guacamole • przepis • składniki • przygotowanie
Ta pasta z awokado to klasyczna przekąska inspirowana kuchnią meksykańską. Przepis, aby przygotować ją w robocie MCC, pozwoli delektować się jej smakiem już w 5 minut!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ROZDRABNIANIE WARZYW
Pomidora umyć, przepołowić, oczyścić z nasion i usunąć nasadę szypułki. Rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką)8 sekund/prędkość 5, przełożyć do innego naczynia.
MIESZANIE I DOPRAWIANIE GUACAMOLE
Awokado przepołowić, usunąć pestkę i łyżką wybrać miąższ z łupiny. Wycisnąć sok z limonki. Miąższ awokado, razem z sokiem z limonki, harissą, szczyptą soli i pieprzu dodać do cebuli imieszać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/ prędkość 6.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
749 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
62,4 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
4,9 g
Błonnik
2,7 g
Białko
1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Salsa pomidorowa
Aromatyczny sos z pomidorów, cebuli i przypraw. Doskonale komponuje się z mięsem i chrupiącym świeżym pieczywem.

Zapiekanka z tuńczykiem w panierce z nachosów
Tuńczyk w panierce z nachosów? Takie połączenie znajdziesz w naszej rybnej zapiekance! Skusisz się?

Fajitas wołowe z warzywami
Prosta w przygotowaniu marynata, aromatyczny sos, warzywa i już możesz popróbować kuchni w stylu meksykańskim w Twoim domu.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka ze szpinaku z trzema serami
Sałatka ze szpinaku z gorącym, pieczonym serem camembert, a także serem stilton i cheddar. Smak serów przełamuje w niej słodkawe jabłko i lekko kwaśny domowy winegret.

Pikantne smoothie z kaki
Próbowałeś już pikantnego smoothie? Jeśli nie, koniecznie posmakuj naszej kompozycji!

Pasta jajeczna
Doskonała na śniadanie i kolację, pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu – poznaj przepis na najlepszą pastę jajeczną!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa kokosowo-imbirowa z esencją kolendrową
Czy przed żołądek można trafić do serca? Karol z pomocą swojego gościa i zupy krem z batatów i marchewki udowadnia, że tak!

Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Wilgotny makowiec to jedno z tych ciast, które nieodłącznie kojarzą się ze świętami. Wykorzystanie gotowej masy makowej sprawia, że jego przygotowanie staje się szybkie i proste, a smak pozostaje bogaty i aromatyczny. Nasz przepis pomoże Ci stworzyć idealny, wilgotny makowiec — zrób go wraz z nami!

Gorąca czekolada do picia
Wystarczy kwadrans, by przygotować aromatyczny, intensywnie czekoladowy napój. Spróbuj! Z pewnością go pokochasz.