Dressing musztardowo-miodowy • przepis • składniki • przygotowanie
Dressing musztardowo-miodowy to idealny dodatek do sałatek, grillowanego kurczaka, a także kanapek. Spróbuj!

Czas przygotowania
1 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Ocet, oliwę, miód, musztardę i majonez umieszczamy w misce. Ubijamy dokładnie aż do uzyskania jednolitej masy. Do smaku możemy doprawić solą i pieprzem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
281,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
93,8 kcal
Tłuszcz
8,5 g
Węglowodany
4,1 g
Błonnik
0 g
Białko
0,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
Grillowane owoce? Tak! Upieczone na ruszcie gruszki w towarzystwie słodkiej konfitury smakują wybornie. Spróbuj!

Ciasto cytrynowe
Sprawdź nasz przepis i przygotuj wyśmienite ciasto cytrynowe. W okamgnieniu cytrynowo-waniliowe aromaty zagoszczą w Twojej kuchni, a przy pomocy termorobota MC Smart zrobisz to ciasto szybko i sprawnie.

Bułki z kiełbaskami z grilla i kapustą kiszoną
Czas na wielką grillową ucztę! Wypróbujcie przepis Kingi na kiełbaski z grilla w bułkach bawarskich. Nie zabraknie tu piwa, klasycznej kapusty kiszonej i stałego towarzysza grillowych posiłków – ogórka konserwowego!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sos ranczerski
Sos ranczerski to dodatek, który pasuje niemal do wszystkiego — od sałatek, przez przekąski, aż po grillowane mięsa. Jego kremowa konsystencja i ziołowy aromat sprawiają, że trudno się mu oprzeć. Jeśli szukasz idealnego dodatku, który podkręci smak Twoich potraw, ten sos ranczerski na pewno spełni Twoje oczekiwania!

Chia parfait z domową granolą
Domowa granola to świetny dodatek do śniadania lub deseru, dlatego warto zrobić od razu większą porcję! Zobacz, jaką wersję granoli przygotował nasz cukiernik – Paweł Małecki – i jak smakowicie ją połączył z innymi dodatkami.

Nektarynkowe lody sernikowe
Błyskawiczne w przygotowaniu lody z dodatkową dawką protein. Naprawdę ciężko się oprzeć temu pysznemu połączeniu nektarynki z limonką!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Babka śmietankowa
Babka śmietankowa to puszyste ciasto o aksamitnej i lekkiej konsystencji. Dzięki dodatkowi śmietanki jest niezwykle wilgotna, delikatna i rozpływa się w ustach. Jak zrobić taką babkę? Sprawdź nasz przepis!

Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
Doprawiona tymiankiem i pastą pomidorową rybna uczta – nie tylko dla fanów zdrowego odżywiania i dbania o linię.

Amelki. Placuszki serowe z borówkami
Łatwe i szybkie w przygotowaniu placuszki pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!