przepis-na-kobiete.pl

Batony bez pieczenia idealne po treningu • przepis • składniki • przygotowanie

Batony proteinowe to idealna przekąska po treningu. Przygotujesz je szybko i bez pieczenia! Wypróbuj przepis Kingi i zobacz, jakie to proste!

Batony bez pieczenia idealne po treningu

Batony proteinowe to idealna przekąska po treningu. Przygotujesz je szybko i bez pieczenia! Wypróbuj przepis Kingi i zobacz, jakie to proste!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

czekolada mleczna - 50 g
ekspandowana kasza jaglana - 90 g
masło orzechowe - 120 g
olej kokosowy - 1 łyżka
płatki owsiane - 165 g
syrop klonowy - 160 g

Instrukcje przygotowania

1.PODGRZEWAMY MASŁO ORZECHOWE I SYROP KLONOWY:
Masło orzechowe i syrop klonowy podgrzewamy w małym garnku.
2.ŁĄCZYMY MASŁO I SYROP Z PŁATKAMI I KASZĄ:
Do miski wsypujemy płatki owsiane i kaszę jaglaną. Dolewamy masę z masła orzechowego i syropu klonowego. Całość dokładnie mieszamy.
3.CHŁODZIMY MASĘ:
Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy zwilżonymi dłońmi. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wkładamy do lodówki na 20 minut.
4.ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ:
Czekoladę rozpuszczamy w garnku z olejem kokosowym. Polewamy schłodzone batony. Tak przygotowane batony możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Batony bez pieczenia idealne po treningu

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODGRZEWAMY MASŁO ORZECHOWE I SYROP KLONOWY

Masło orzechowe i syrop klonowy podgrzewamy w małym garnku.

2

ŁĄCZYMY MASŁO I SYROP Z PŁATKAMI I KASZĄ

Do miski wsypujemy płatki owsiane i kaszę jaglaną. Dolewamy masę z masła orzechowego i syropu klonowego. Całość dokładnie mieszamy.

3

CHŁODZIMY MASĘ

Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy zwilżonymi dłońmi. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wkładamy do lodówki na 20 minut.

4

ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ

Czekoladę rozpuszczamy w garnku z olejem kokosowym. Polewamy schłodzone batony. Tak przygotowane batony możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2477,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

309,7 kcal

🥑

Tłuszcz

12,8 g

🌾

Węglowodany

41,8 g

🥬

Błonnik

3,1 g

💪

Białko

7,5 g

Podobne przepisy