przepis-na-kobiete.pl

Pierogi z kapustą i grzybami • przepis • składniki • przygotowanie

Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!

Pierogi z kapustą i grzybami

Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!

Czas przygotowania
90 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
średni

Składniki

cebula - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
grzyby suszone - 100 g
jajko - 1 szt.
liść laurowy - 1 szt.
masło - 10 g
olej - 3 łyżki
sól - 1 łyżeczka
woda - 625 ml
ziele angielskie - 2 szt.
kapusta kwaszona - 0,5 kg
mąka pszenna - 1 kg

Instrukcje przygotowania

1.KWAŚNA ŚMIETANA TO:
tradycyjny, powszechnie lubiany dodatek do pierogów z kapustą.
2.MAŁO KTO POTRAFI:
sobie wyobrazić pierogi bez dodatku cebulki w maśle.
3.PODSMAŻ CEBULĘ NA:
złoto i posyp nią gotowe danie.
4.POKROJONA W PLASTRY:
lub pokruszona kiełbasa może być wyrazistym, sycącym dodatkiem do naszych pierogów.
5.NASZA KOLEJNA PROPOZYCJA:
towarzystwa dla pierogów to sos grzybowy.
6.FANTASTYCZNIE WPISUJE SIĘ:
zarówno w wigilijne, jak i po prostu jesienne menu.
7.MOŻESZ PRZYGOTOWAĆ GO:
z suszonych lub świeżych grzybów – w każdym przypadku zachwyci Cię smakiem.
8.SMAK PIEROGÓW IDEALNIE:
komponuje się z cebulką z boczkiem.
9.JEŚLI LUBISZ TRADYCYJNE:
smaki to coś dla Ciebie!
Pierogi z kapustą i grzybami

Czas przygotowania

90 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KWAŚNA ŚMIETANA TO

tradycyjny, powszechnie lubiany dodatek do pierogów z kapustą.

2

MAŁO KTO POTRAFI

sobie wyobrazić pierogi bez dodatku cebulki w maśle.

3

PODSMAŻ CEBULĘ NA

złoto i posyp nią gotowe danie.

4

POKROJONA W PLASTRY

lub pokruszona kiełbasa może być wyrazistym, sycącym dodatkiem do naszych pierogów.

5

NASZA KOLEJNA PROPOZYCJA

towarzystwa dla pierogów to sos grzybowy.

6

FANTASTYCZNIE WPISUJE SIĘ

zarówno w wigilijne, jak i po prostu jesienne menu.

7

MOŻESZ PRZYGOTOWAĆ GO

z suszonych lub świeżych grzybów – w każdym przypadku zachwyci Cię smakiem.

8

SMAK PIEROGÓW IDEALNIE

komponuje się z cebulką z boczkiem.

9

JEŚLI LUBISZ TRADYCYJNE

smaki to coś dla Ciebie!

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

744 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

124 kcal

🥑

Tłuszcz

6,7 g

🌾

Węglowodany

15,3 g

🥬

Błonnik

3 g

💪

Białko

3 g

Podobne przepisy