przepis-na-kobiete.pl

Musli z jabłkiem i pieczoną dynią • przepis • składniki • przygotowanie

Pachnące jesienią i pełne sezonowych produktów musli z twarogiem. Pyszne i pożywne śniadanie.

Musli z jabłkiem i pieczoną dynią

Pachnące jesienią i pełne sezonowych produktów musli z twarogiem. Pyszne i pożywne śniadanie.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

muesli - 3 łyżki
dynia hokkaido - 200 g
jabłko czerwone - 1 szt.
kardamon, mielony - 1 szczypta
cynamon - 1 szczypta
ser twaróg półtłusty - 125 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE:
piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
2.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Dynię i jabłko obieramy.
3.KROIMY W:
kostkę.
4.PIECZEMY W PIEKARNIKU:
na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 20-25 minut, aż będą miękkie.
5.ODSTAWIAMY DO:
wystudzenia.
6.ŁĄCZYMY Z MUSLI:
i pokruszonym twarogiem.
7.PRZYPRAWIAMY WEDŁUG UZNANIA:
cynamonem i kardamonem.
Musli z jabłkiem i pieczoną dynią

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE

piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

2

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Dynię i jabłko obieramy.

3

KROIMY W

kostkę.

4

PIECZEMY W PIEKARNIKU

na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 20-25 minut, aż będą miękkie.

5

ODSTAWIAMY DO

wystudzenia.

6

ŁĄCZYMY Z MUSLI

i pokruszonym twarogiem.

7

PRZYPRAWIAMY WEDŁUG UZNANIA

cynamonem i kardamonem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

297,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

297,8 kcal

🥑

Tłuszcz

6,9 g

🌾

Węglowodany

55,7 g

🥬

Błonnik

6,8 g

💪

Białko

16,6 g

Podobne przepisy