Grillowana karkówka w piwie • przepis • składniki • przygotowanie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Czas przygotowania
760 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE Z PIWA
i przypraw przygotowujemy marynatę: łączymy ze sobą 25 ml oleju rzepakowego, 1/2 l jasnego piwa, 6 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 1 łyżka tymianku, świeżego lub suszonego, 1 drobno posiekana papryczka chili, 1 również drobno posiekany ząbek czosnku, sól oraz pieprz.
KARKÓWKA KARKÓWKĘ KROIMY
na równe, niezbyt grube plastry i wkładamy do marynaty, dokładnie je w niej obtaczając.
MIĘSO POZOSTAWIAMY W
marynacie na co najmniej 12 godzin.
KARKÓWKĘ UKŁADAMY NA
grillu, pieczemy z każdej strony około 5-7 minut, co jakiś czas smarując marynatą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
444 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
111 kcal
Tłuszcz
5,6 g
Węglowodany
6,6 g
Błonnik
1 g
Białko
1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bataty faszerowane pulled porkiem
Bataty to świetne warzywo do faszerowania. Tym razem wypróbuj batatów wypełnionych pulled porkiem. Nie pożałujesz!

Ciasto na maślance
Szukasz słodkości z Wysp Brytyjskich? W Kuchni Lidla znajdziesz przepis na pyszny placek w stylu brytyjskim na maślance z jabłkami i rabarbarem.

Halloumi z salsą pomidorowo-brzoskwiniową
Szukasz przepisu na pyszne danie, które pachnie latem i smakuje Grecją? Już nie musisz! Przygotuj halloumi z salsą pomidorowo-brzoskwiniową i rozkoszuj się tym posiłkiem, który będzie idealną, lekką kolacją.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wieniec wielkanocny
Jaki jest wieniec wielkanocny? Pełen warzyw i kolorowy! Aby przełamać rutynę dań, które zwykle serwujemy w te święta, koniecznie wypróbuj drożdżowy wieniec i zadbaj o warzywa w diecie.

Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
Sycący, pachnący, zdrowy i pyszny! Warzywny krem to świetny pomysł na obiad. Mnóstwo witamin w jednej miseczce!

Pasta rybna na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?