przepis-na-kobiete.pl

Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego • przepis • składniki • przygotowanie

Słodki podwieczorek lub dodatek do lodów? Przygotuj galaretkę z mango i mleczka kokosowego!

Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego

Słodki podwieczorek lub dodatek do lodów? Przygotuj galaretkę z mango i mleczka kokosowego!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
średni

Składniki

cukier - 4 łyżeczki
cynamon - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
mleczko kokosowe - 250 ml
cukier trzcinowy - 60 g
mięta świeża - 2 g
sok pomarańczowy - 125 ml
woda - 375 ml
żelatyna - 8 g
limonka - 0,5 szt.
mango - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.
Przygotuj blender
2.PRZYGOTOWUJEMY GALARETKĘ Z MANGO:
300 G MANGO OBIERAMY, KROIMY NA MNIEJSZE KAWAŁKI I MIKSUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ Z DODATKIEM SOKU POMARAŃCZOWEGO.
3.
WODĘ PODGRZEWAMY I KIEDY BĘDZIE GORĄCA, ALE NIE WRZĄCA, ROZPUSZCZAMY W NIEJ ŻELATYNĘ.
4.
DOKŁADNIE MIESZAMY, ABY POZBYĆ SIĘ WSZYSTKICH GRUDEK.
5.
DODAJEMY ZMIKSOWANE MANGO, SOK WYCIŚNIĘTY Z LIMONKI I CUKIER.
6.
DOKŁADNIE MIESZAMY.
7.
POZOSTAŁE MANGO KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I DODAJEMY DO MASY WRAZ Z LISTKAMI MIĘTY.
8.
GALARETKĘ PRZEKŁADAMY DO POJEMNIKA LUB MAŁYCH KIELISZKÓW.
9.
POZOSTAWIAMY DO WYSTUDZENIA.
10.PRZYGOTOWUJEMY GALARETKĘ KOKOSOWĄ ŻELATYNĘ:
rozpuszczamy w gorącej wodzie.
11.
Dodajemy mleczko kokosowe, cukier oraz sól i dokładnie mieszamy.
12.
Masę kokosową rozprowadzamy na warstwie galaretki z mango.
13.
Wierzch posypujemy cynamonem.
14.
Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
15.
Następnie galaretkę kroimy w małe kostki.
Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

Przygotuj blender

2

PRZYGOTOWUJEMY GALARETKĘ Z MANGO

300 G MANGO OBIERAMY, KROIMY NA MNIEJSZE KAWAŁKI I MIKSUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ Z DODATKIEM SOKU POMARAŃCZOWEGO.

3

WODĘ PODGRZEWAMY I KIEDY BĘDZIE GORĄCA, ALE NIE WRZĄCA, ROZPUSZCZAMY W NIEJ ŻELATYNĘ.

4

DOKŁADNIE MIESZAMY, ABY POZBYĆ SIĘ WSZYSTKICH GRUDEK.

5

DODAJEMY ZMIKSOWANE MANGO, SOK WYCIŚNIĘTY Z LIMONKI I CUKIER.

6

DOKŁADNIE MIESZAMY.

7

POZOSTAŁE MANGO KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I DODAJEMY DO MASY WRAZ Z LISTKAMI MIĘTY.

8

GALARETKĘ PRZEKŁADAMY DO POJEMNIKA LUB MAŁYCH KIELISZKÓW.

9

POZOSTAWIAMY DO WYSTUDZENIA.

10

PRZYGOTOWUJEMY GALARETKĘ KOKOSOWĄ ŻELATYNĘ

rozpuszczamy w gorącej wodzie.

11

Dodajemy mleczko kokosowe, cukier oraz sól i dokładnie mieszamy.

12

Masę kokosową rozprowadzamy na warstwie galaretki z mango.

13

Wierzch posypujemy cynamonem.

14

Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

15

Następnie galaretkę kroimy w małe kostki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1276,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

159,5 kcal

🥑

Tłuszcz

5,6 g

🌾

Węglowodany

27,1 g

🥬

Błonnik

1,8 g

💪

Białko

2,5 g

Podobne przepisy