Crostini z mango i awokado • przepis • składniki • przygotowanie
Pyszne, chrupiące grzanki z dodatkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia. Wypróbuj koniecznie!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY POMIDORKI, AWOKADO I MANGO
Pomidorki myjemy i kroimy w kostkę. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy skórkę i kroimy w kostkę. Mango obieramy ze skóry, a miąższ kroimy w kostkę.
MIESZAMY POKROJONE SKŁADNIKI
Kolendrę myjemy i osuszamy, obrywamy listki i drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
OPIEKAMY PIECZYWO
Kromki pieczywa smarujemy oliwą i opiekamy na rozgrzanej patelni z obydwu stron aż do uzyskania złotego koloru. Grzanki zdejmujemy z patelni.
NAKŁADAMY SKŁADNIKI NA PIECZYWO
Na 4 kromki nakładamy pokrojone pomidorki z mango i awokado.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
658,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
164,7 kcal
Tłuszcz
5,9 g
Węglowodany
26,6 g
Błonnik
3,4 g
Białko
3,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Koktajl na odnowę – zielony z gruszką
Jarmuż, awokado, gruszki, maliny – tyle dobra w jednej szklance! Wypróbuj przepis Kingi na zielony koktajl, który z pewnością trafi na listę Twoich ulubionych.

Sałatka z chrupiącym kalmarami
Lekka sałatka ze świeżym dressingiem i dodatkiem chrupiących smażonych kalmarów. Przygotuj ją w domu i sprawdź, jak dobrze smakuje!

Faszerowane bataty
Wegański przepis na kolorowe i pyszne danie – bataty faszerowane warzywami z kremowym sosem orzechowym i chrupiącym tofu! Wypróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sorbet arbuzowy
Arbuz orzeźwia podwójnie, gdy podasz go na zimno – na przykład w formie pysznego sorbetu według przepisu Pawła Małeckiego!

Sałata z sosem z gorgonzoli i chrupiącym boczkiem
Chrupiąca sałata lodowa z aromatycznym sosem z wyjątkowego sera gorgonzola z mascarpone i orzechami. Podana z równie chrupiącym boczkiem i dodającą ostrości cebulą będzie świetnym pomysłem na szybkie danie.

Wegańskie brownie z fasoli
Brownie można przygotować również z czerwonej fasoli! Wypróbuj prosty i szybki przepis Kingi na wegańską wersję tego ciasta.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Racuchy bez drożdży ze śliwkami
Pyszne i rumiane racuchy bez wyrastania! Wypróbuj ten prosty przepis i przygotuj puszyste placuszki z dodatkiem śliwek.

Kurczak w panierce z prażonej cebuli
Szukasz nowego sposobu na kurczaka? Sprawdź, jak smakuje w panierce z prażonej cebuli! To obiadowa propozycja Kingi, która wyróżnia się prostotą przygotowania i wyjątkowym smakiem.

Kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
Szybki i łatwy przepis na słodki przysmak. Na kruche, pachnące masłem i czekoladą ciasteczka skusi się niejeden łasuch.